Владика Јован посјетио је Пакру и Бијелу

11061227_1631283137105569_2272661014005202804_nУ склопу редовних канонских посјета храмовима у обнови, парохијама и Манастирима наше Епархије, Његово Преосвештенство владика Јован посјетио је данас 30. априла Светоблаговештењски Манастир Пакру и манастирски Метох, храм Светог Архангела Гаврила у Бијелој.
Настојатељ Манастира јеромонах Димитрије, упознао је владику са досадашњим реализованим радовима на рашчишћавању манастирског дворишта и конака, као и са плановима обнове параклиса Светог Николаја Мирликијског који се налази изнад Манастира у манастирском гробљу. Отац Димитрије добио је и благослов да започне изградњу крстионице у ријеци Пакри која протиче поред Манастира.
По питању Метоха и храма Светог Архангела Гаврила, Преосвештени владика предложио је сазивање сједнице одбора за обнову, да се детаљно изнесу планови и могућности којима се располаже по том питању, те да се што прије крене са првим фазама обнове. Храм је без крова и на томе би најпре требало порадити како би исти био оспособљен за богослужбене потребе.
Парохијски дом је оспособљен елементарним потребама за живот, тако да је обнова храма сада на првом мјесту.

Фото-галерија