Рукоположење новог свештенослужитеља Епископије славонске

35У недјељу пред празник Рождества Христовог – Божић у којој наша Света Црква прославља спомен Светих Отаца и Светог мученика Бонифатија, 1. јануара ове године у храму Рођења Пресвете Богородице у Батајници, са свештеним клиром и вјерним народом свету Архијерејску Литургију служили су Преосвештена господа Епископи Сремски Василије и Пакрачко-славонски Јован.

У молитвеној радости овог Евхаристијског славља наша Света Црква том приликом добила је и два нова посланика у Винограду Господњем. Благовољењем и свештеном десницом Преосвештеног владике Сремског г. Василија достојни ђакон Бранислав Јовановић рукоположен је у чин презвитера, а свештеном десницом Преосвештеног владике г. Јована, достојни ипођакон Ђорђе Остојић, нови сабрат свештеног клира наше Богочуване Епископије Пакрачко-славонске рукоположен је у чин ђакона.

Заблагодаривши на овој великој духовној радости, сабрату и Епископу г. Јовану, свештеном клиру наше две сестринске Епископије и вјерном народу, на братски узнијетим светим молитвама Господу у ове дане када се спремамо да дочекамо свијетло Рођење Спаситеља нашег Исуса Христа, са молитвама да предстојеће празничне дане дочекамо у радости и с Божијим благословом, окупљене вјернике пригодном бесједом поздравио је Проесвештени владика Василије.

На крају своје бесједе, као знак очинске љубави и признања за дугогодишњи пастирски рад, за дјела која красе једног узорног свештенослужитеља, некадашњег пароха Пакрачког а данас сабрата свештеног клира Епископије Сремске и старјешину храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници – протојереја Споменка Грујића, Преосвештени владика Василије одликовао је достојанством ношења напрсног крста – највећег признања којим наша Света Црква одликује заслужне свештенике.

По свршетку свете Литургије, у просторијама парохијског дома, трудом старјешине, братства и вјерника овог светог храма, присутнима је уз пријатно дружење и угодне разговоре уприличена и трпеза љубави.