Архијерејска Литургија у Новој Градишци

3Празник Обрезања Господа Исуса Христа и празник Светог Василија Великог – Архиепископа Кесарије Кападокијске, молитвено су прослављени у суботу 14. јануара ове године у храму Свете Тројице у Новој Градишци.

Са вјерним народом и уз саслужење надлежног пароха оца Огњена Тенџерића и протођакона Милана Томашевића, свету Архијерејску Литургију и молебан за благослов наступајуће године Господње, том приликом служио је Његово Преосвештенство владика Пакрачко-славонски г. Јован.

Честитајући најприје празник, и поучавајући о Старозавјетном закону обрезања, затим о великом Јерарху Цркве Христове – Светом Василију Великом, о његовом животу и дјелима, као и о данима које Црква и народ држе за почетак новог љета Господњег, по прочитаним одјељцима из Светог Писма Архипастирском бесједом окупљеним вјерницима обратио се Преосвештени владика.

Након причешћа Светим Даровима у којима су удио узели сви окупљени, по свршетку свете Литургије, владика је још једном свештеном клиру и свим вјерницима наше Епископије пожелио срећну и благословену предстојећу годину Господњу.