Рукопроизвођење и посјета Вировитичкој парохији

2На празник Светог свештеномученика Елевтерија и Преподобног Павла, у сриједу 28. децембра ове године, Епископија Пакрачко-славонска добила још једног клирика, будућег сабрата и свештенослужитеља, господина Ђорђа Остојића, дипломираног теолога и вјероучитеља из Београда.

Том приликом са вјерним народом и уз саслужење јереја Огњена Тенџерића и протођакона Милана Томашевића, у параклису Благовјештења Пресвете Богородице у Пакрацу, на почетку свете Литургије Његово Преосвештенство владика г. Јован рукопроизвео је брата Ђорђа Остојића у чин чтеца и ипођакона, поучивши га о свештеној тајни служења Богу коју ће ускоро примити благословом свог Архијереја.

У поподневним часовима Преосвештени владика Јован посјетио је парохију Вировитичко-гаћишку и том приликом у пратњи надлежног пароха јереја Јовице Гачића обишао радове на обнови храма Рођења Пресвете Богородице у Гаћишту гдје је у току поправка дотрајалог плафона и постављање новог пода.

Након Гаћишта, владика је посјетио и недовршени храм Светог великомученика Пантелејмона у Градини код Вировитице. Овај храм подигнут је четрдесетих година, пред почетак Другог свјетског рата током кога је уништен. Градња новог храма у овом селу започета је поново крајем осамдесетих, подигнути су само зидови који и данас стоје, а наставак градње планиран је у скорије вријеме.