Празник Зачећа Свете Ане и посјета градоначелнице Града Пакраца

5Празник Зачећа Свете Ане молитвено је прослављен у Епископији Пакрачко-славонској. Тим поводом свету Архијерејску Литургију у Манастиру Успења Свете Ане служио је Преосвештени владика Пакрачко-славонски г. Јован.

Владики су саслуживали протојереј-ставрофор Драган Антонић, парох Окучански, протојереј Александар Бјелић, парох Пожешки, јереј Јовица Гачић, парох Вировитичко-гаћишки и јереј Огњен Тенџерић, парох Новоградишки.

По причешћу вјерних, освештан је славски колач и жито. Након свете Литургије владика је провео вријеме са свештенством и вјерним народом у манастирском конаку.

У току дана Преосвештеног владику посјетила је обнашатељица дужности градоначелника Града Пакраца госпођа Анамарија Блажевић у пратњи замјеника градоначелника господина Горана Лабуса. Владика је уважене госте повео у обилазак Саборног храма Свете Тројице и Владичанског двора. У току угодног разговора владика Јован упознао је уважну градоначелницу са процесом обнове светиња Епископије Пакрачко-славонске, нарочито Саборног храма и Владичанског двора, те са предстојећим плановима за будућност и даље уређење, те су разматрана питања заједничких интереса и могућност будуће сарадње.