Празник Светог Саве прослављен у Окучанима

28Празника Светитеља Саве – првог Архиепископа и просвјетитеља српског, молитвено је прослављен у петак 27. јануара у свим храмовима наше Епископије. Са вјерним народом и гостима, са сестринством манастира Јасеновац и свештеним клиром, уз саслужење јереја Кирила Татарке пароха из Мишколца код Будимпеште, јереја Огњена Тенџерића пароха Новоградишког и протођакона Милана Томашевића, свету Архијерејску Литургију том приликом у храму Светог великомученика Димитрија у Окучанима служио је Његово Преосвештенство владика Пакрачко-славонски г. Јован.

Након причешћа Светим Даровима у којим су удио узели скоро сви окупљени, нарочито млади Светосавци, благословом владике Јована оци су у славу Божију а у част и спомен Светог Саве са вјерним народом и дјецом освештали славски колач и жито, а затим су уприличене традиционалне светосавске рецитације.

Благодарећи труду и љубави наше браће и сестара из Словеније, породице Радмановић из Канаде, предузећа „Венера д.о.о.“ и сабрања Баштионик из Бање Луке, и ове године младим Светосавцима подјељени су Светосавски поклони. Овом приликом дјеци и окупљеним вјерницима подијељен је и дјечји часопис Светосавско Звонце – дар уредника госпође Радмиле Мишев и редакције овог листа на челу са г. Димитријем Стикићем.