Посјета храмовима у Обрадовцима и Газијама

3У току редовних посјета и обиласка парохија Епископије, Епископ Пакрачко-славонски г. Јован посјетио је у сриједу, 14. децембра ове године, храмове у Обрадовцима и Газијама.

Преосвештеног владику у Обрадовцима дочекали су надлежни парох протојереј-ставрофор Јован Шаулић, настојатељ Манастира Ораховице протосинђел Павле (Радусиновић) и Архијерејски намјесник Другог архијерејског намјесништва Епископије Пакрачко-славонске, протојереј Драган Гаћеша.

Владика Јован упознат је са приликама око обнове храма Преподобне мајке Параскеве, иначе метоха Манастира Ораховице, с тиме и шта је до сада учињено око уређења постојећих зидова и околине, као и са приликама око поврата црквене имовине у самом мјесту. Историјски је занимљиво да је у Обрадовцима у Другом свјетском рату била и једна од економија логора у Јасеновцу.

Владика је обишао и храм Свете Тројице у Газијама, који има статус културног добра и који се обнавља средствима Министарства културе Републике Хрватске. На истом је до сада уређен нови кров, урађена је и дренажа, а предстоји уређење унутрашњости и фасаде.