Посјета делегације из Републике Србије

1Дана 23. децембра ове године, Епископију Пакрачко-славонску посјетила је уважена делегације из Републике Србије.

Чланови делегације били су господин Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, господин Горан Весић, менаџер Града Београда, господин Ненад Драговић, в.д. директора Дома омладине, господин Драган Амброзић, одговорни уредник програма Дома омладине из Београда. Делегацији се прикључила и Њена Екселенција госпођа Мира Николић, амбасадор Србије у Републици Хрватској.

Повод посјете била је донација књига Библиотеци Епископије Пакрачко-славонске, четири стотине наслова који су прикупљени у сарадњи Дома омладине из Београда и компаније Новости.

Министар Вулин приложио је нови компјутер за потребе Библиотеке. Уважене госте дочекао је Преосвештени Епископ Пакрачко-славонски г. Јован, те их повео у обилазак Саборног храма Свете Тројице у Пакрацу. Владика је госте упознао са историјатом Епископије те актуалним процесима обнове и плановима за будућност. Након храма услиједио је обилазак брда владичанских винограда, на врху којег је постављен крст Светог Јована Владимира, који је освештан 10. септембра ове године, о хиљадугодишњици кончине светог Јована Владимира и освештања обновљеног јужног крила Bладичанског двора.

Уважени гости изразили су задовољство доласком у Пакрац и трудом након акције прикупљања књига, те изразили спремност за даљу помоћ у обнови Библиотеке и активности Епископије. Након тога владика је повео госте у Владичански двор, упознајући их са обновом, важности истог те будућим активностима које ће своју основу имати управо у обнови Библиотеке Епископије Пакрачко-славонске.