Новопрестављени у Господу

10У недјељу 18. децембра ове године, на празник Преподобног Саве Освећеног у поподневним часовима након краће болести уснула је Господу протиница Невенка Босанац, супруга протојереја-ставрофора Луке Босанца, пароха Даруварског.

Благословом Преосвештеног Епископа Пакрачко-славонског г. Јована у сриједу 21. децембра у храму Светих отаца Првог васељенског сабора служена је заупокојена Литургија. Свету Литургију служили су протојереј Александар Бјелић, парох Пожешки и јереј Јовица Гачић, пароха Вировитичко-гаћишки, након које су у поподневним часовима на старом гробљу у Дарувару опијело новопрестављеној слушкињи Божијој Невенки служили протосинђел Павле (Радусиновић), протојереј-ставрофор Јован Шаулић парох Мединачки, протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић парох Пакрачки, протојереј-ставрофор Ратко Гатаревић парох Славонско-бродски, протосинђел Дамаскин (Ђурић), протојереј Драган Гаћеша парох Слатински и јереј Огњен Тенџерић парох Новоградишки.

Изразе саучешћа и ријечи утјехе у име Преосвештеног владике Јована и клира Епископије Пакрачко-славонске, ожалошћеној породици и окупљенима пренио је отац Ђорђе Теодоровић.

Истог дана сахрањен је и некадашњи парох Окучански, усопши протојереј-ставрофор Саво Почуча. Прота Саво рођен је у Кутјеву, и као клирик Епископије Славонске службовао је на парохијама у Бектешком Градишту и Окучанима, гдје је током посљедњег рата евакуишући свој народ током акције „Бљесак“ 1995. године неколико пута био рањен након чега прелази у клир Епископије Сремске гдје службује као парох у Илинцима, Ердевику и Бингули. Заупокојену Литургију и опијело новопрестављеном проти Сави са вјерним народом и његовим парохијанима из Срема и Славоније са свештеним клиром служили су Преосвештени Епископи Сремски г. Василије и Будимски г. Лукијан.