Епископ Георгије посјетио Епископију Пакрачко-славонску

03На празник Светих Атанасија Великог и Максима Архиепископа српског, у уторак 31. јануара ове године, Епископију Пакрчко-славонску и манастир Рођења Светог Јована Крститеља у Јасеновцу посјетио је Његово Преосвештенство умировљени Епископ Канадски г. Георгије.

У име домаћина, Преосвештеног владике г. Јована, Епископа Георгија у манастиру су дочекали протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић парох Пакрачки и настојатељица манастира мати Серафима са сестринством. По обиласку Јасеновачке светиње и поклоњењу моштима Светих Новомученика, отац Ђорђе и мати Серафима су детаљније упознали владику Георгија са животом ове свештене обитељи, њеном обновом и даљим плановима око уређења манастира и његовог имања.

Након Јасеновца, владика Георгије је посјетио и Пакрац – престони град наше Епископије, гдје је обишао Владичански двор, Саборни храм Свете Тројице и параклис Благовјештења Пресвете Богородице – капелу Владичанског двора, током чега је био у прилици и да се освједочи у ток дигитализације рукописних књига Епархијске библиотеке.